REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Černina

Polévka z husí (kachní nebo vepřové) krve s játry, krupicí.

Demikát – brynzová polévka

Demikát je slovenská brynzová polévka. Používá se jako základ voda ve které se vařily halušky tzv. haluškovica.

Chlodnik

Polévka z telecího masa, kysané smetany, červené řepy….

Křenová velikonoční polévka

Vývar z povařeného uzeného masa, anglické slaniny nebo šunky, dochucený mlékem a nastrouhaným křenem, servírovaný s vložkou klobásek a vajíček.

Polská pivní polévka

Povařené světlé pivo spolu s bílým vínem, kouskem skořice, cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou, zahuštěné rozšlehanými žloutky se smetanou, servírované s pocukrovanými plátky veky zapečenými v troubě.

Polský boršč

Hutná zeleninová polévka.

Polský chlodnik

Tak tenhle recept musíte rozhodně vyzkoušet! Skvělé jako osvěžující letní lehký oběd, večeře nebo i chladivá svačinka.

Varšavské dršťky

Dršťky tentokrát připravené dle polského receptu.

Velikonoční žurek

Tradiční hustá obědová polévka servírovaná o velikonocích v Polsku.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy