REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polsko


Bigos

Starý polský pokrm, který má mnoho obměn. Základem je většinou kysané a čerstvé zelí, dva druhy masa, klobásky a houby.

Černina

Polévka z husí (kachní nebo vepřové) krve s játry, krupicí.

Demikát – brynzová polévka

Demikát je slovenská brynzová polévka. Používá se jako základ voda ve které se vařily halušky tzv. haluškovica.

Golubce (plněné zelné listy)

V zelných listech zabalené mleté maso ochucené kořením a cibulí, upečené v troubě na zelí a cibulce, podlité vodou a rajčatovým protlakem, doměkka.

Hašé z kachního masa po polsku

Ze zbytků kachního masa, drůbků a dalších ingrediencí připravená směs, podušená na slanině rozpuštěné v másle, přelitá omáčkou z povařené kořenové zeleniny, na talířích ozdobená na tvrdo uvařenými vejci.

Chlodnik

Polévka z telecího masa, kysané smetany, červené řepy….

Kapr po židovsku II.

Karp po žydowsku, původní název tohoto polského receptu.

Kořeněná vejce z Katovic

Vejce uvařená natvrdo, oloupaná, máčená v pikantním nálevu.

Krakovské ragú

Maso z kapra nakrájené na plátky, marinované v marinádě a pak opečené na másle.

Křenová velikonoční polévka

Vývar z povařeného uzeného masa, anglické slaniny nebo šunky, dochucený mlékem a nastrouhaným křenem, servírovaný s vložkou klobásek a vajíček.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy