REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Německo


Ananasové špecle ochucené kari

Vařené špecle zamíchané do pikantní smetanové omáčky.

Bavorská polévka

Původní název této chutné polévky připravené z vepřového masa a dalších ingrediencí je Bayerische Suppe.

Bavorská rybí polévka

Spařené rybí vnitřnosti nakrájené na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, povařené ve tvaru knedlíčků v silném rybím vývaru.

Bavorské dušené zelí

Bavorská kuchyně se podobá české, zelí je zde také velmi oblíbené, využívá se například jako skvělá příloha ke klobásám a jelitům.

Bavorské přílohové zelí

Sterilované zelí spařené a pak podušené spolu s dalšími ingrediencemi.

Berlínská játra

Opečená játra podávaná s osmahnutými kolečky cibule a opečenými plátky jablek.

Berlínské kysané zelí

Kysané zelí s jablky a rozinkami, podušené pod pokličkou zalité světlým pivem, vhodné jako příloha k různě upraveným masům.

Bílá klobása grilovaná na pivu

Recept z Bavorska na klobásu grilovanou v troubě pod grilem.

Bratwust se zelím

V pivě podušené a pak grilované klobásky, servírované s dušeným zelím.

Bylinkové špecle

Tento recept je trochu pracnější, ale výsledek stojí zato. Špecle (Spätzels) jsou zhotoveny z mouky, vajec, vody a mléka, soli a špetky muškátového oříšku. V Německu se podávají k omáčkám a masovým šťávám, velice oblíbené jsou také se špenátem a mandlemi nebo zapečené spolu s vejci, sýrem a dalšími ingrediencemi.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy