REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Gombóc levesz

Maďarská polévka chudých

Hajducká polévka

Polévka z vývaru s vložkou klobásy a brambor.

Halászlé

Maďarská rybí polévka, která má řadu obměn. Někde se vaří z více druhů ryb, nesmí chybět štika, kapr úhoř, jinde se do polévky přidávají rajčata a jako zavářka krupicové noky. Tento recept je na halászlé pouze z kapřího masa.

Halaszlé (rybářská polévka)

Rybí polévka z Maďarska. Recept na cca 4 porce.

Halászlé II.

Proslulá rybí polévka z Maďarska.

Halászlé ze sumce

Tato slavná maďarská polévka se vaří nejčastěji z více druhů ryb a má mnoho variant, někde se v Maďarsku podává s krupicovými haluškami, jinde se širokými nudlemi či chlebem. V některých rodinách se zase do polévky vkládají opečené kousky rybího masa.

Maďarská gulášová polévka

Hutná obědová polévka plná chutí a vůní po použitých surovinách.

Maďarská zbojnická polévka

Přední hovězí a kuřecí maso povařené spolu se zeleninou s vložkou tenkých nudlí.

Polévka dle flamendra

Originální název receptu je Korhelyleves. Jedná se o hustou obědovou polévku připravenou z kysaného zelí, uzeného kolena, kysané smetany, klobásy, uzené slaniny …

Polévka Korhelyleves

V pozdních hodinách posledního dne roku i na Nový rok vám jistě přijde vhod právě tato polévka z Maďarska. (V překladu se tato polévka nazývá „Polévka dle flamendra“.)

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy