REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Balatónská vepřová kýta

V celku upečená vepřová kýta, prošpikovaná slaninou, mrkví a okurkou.

Brambory s lečem

Jednoduchý, přitom vynikající recept z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, uvařili jsme a můžeme jen doporučit!

Brašovská pečínka

Na proužky nakrájená panenská svíčková (nebo maso z hovězího šálu), zprudka orestovaná na rozpuštěné slanině, podušená podlitá rajským protlakem a vývarem, servírovaná s opečenými brambory. Původní název receptu: Brassói aprópecsenye).

Budapešťské uzené maso

Podušené uzené maso s kyselým zelím, ochucené kořením a smetanou.

Candát na žampionech

Candát upečený na másle, podlitý smetanovou omáčkou.

Debrecínský guláš s párky

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s kořením, rajčaty a debrecínskými párky.

Fogoš zapečený s chřestem

Fogoš, tedy candát zapečený, přelitý smetanovo-sýrovou omáčkou, obložený chřestem, posypaný osmaženou strohankou.

Holubi s houbovou nádivkou

Holubi naplnění houbovou nádivkou a upečení v troubě dozlatova.

Hovězí tokáň s tarhoněmi

Hovězí zadní podušené spolu se žampiony, servírované s těstovinami.

Hovězí závitky od Balatonu

Hovězí závitky plněné slaninou, klobásou, paprikou a okurkou, dušené na cibulovém základě podlité pivem doměkka.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy