REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty

Cartellate Puglia s medem nebo sirupem

Typický italský vánoční dezert, který nesmí chybět na svátečním italském stole v období Vánoc, Nového roku nebo na Tři krále. Servíruje se přelitý medem nebo sladkým sirupem. Opět existuje tisíce variací, co rodina, to obměna receptu.

Cassata

Zmrzlinová bomba ze slunné Itálie.

Citronové tiramisu

Jedna z variant na chutný dezert ze smetanového sýra, tvarohu, piškotů a dalších ingrediencí.

Colomba Pasquale

Tradiční velikonoční moučník ze slunné Itálie.

Čerstvé fíky servírované s medem a ricottou

Lehký ovocný dezert z čerstvých uzrálých fíků a rozšlehané ricotty, přelitý medem.

Čokoládová panna cotta

Čokoládová varianta slavného italského dezertu z vařené smetany, čokolády a dalších ingrediencí.

Dezert Ricotta spuma

Tento nadýchaný recept se připravuje z pěny ze sýra ricotta, která se našlehá spolu s akátovým medem aby získala co největší objem a byla pěkně nadýchaná.

Domácí pastiera

Tradiční italský velikonoční dezert. Vzdáleně připomíná rýžový nákyp zapečený v lineckém těstě.

Jahodové tiramisu

Oblíbený italský dezert připravený z mascarpone, čerstvých jahod, mandlového likéru, vajíček a cukrářských piškotů.

Kokosová panna cotta

Kokosová varianta italského dezertu z vařené smetany, kokosového mléka a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy