REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Itálie


Aliotta

Rybí vývar ze dvou nebo více druhů ryb. Recept pochází ze Sicílie.

Balsamiková redukce

Tato redukce z balsamicového octa a cukru slouží k dochucení mnoha nejen italských pokrmů. Zde předkládáme dvě možnosti, jak si ji připravit.

Bazalkové pesto III.

Bazalkové pesto je doslova italským pokladem, jehož základem je čerstvá bazalka, oříšky, parmazán, česnek a olivový olej.

Benátské rizoto

Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.

Boloňská vepřová pečeně

Odležená, osolená, pepřem a fenyklem ochucená vepřová pečeně, zprudka opečená v celku na oleji, pak podušená doměkka spolu s cibulí, podlitá mlékem. Do omáčky se ke konci dušení přidávají zvlášť podušené žampióny.

Boloňský guláš

Guláš z hovězí klišky, mrkve, oliv, rajčat, červeného vína a dalších ingrediencí.

Bramborová focaccia

Kynuté bramborové těsto upečené dozlatova spolu s olivami, šunkou, ementálem a dalšími ingrediencemi. Jedná se vlastně o chléb strukturou podobný pizze.

Bresaola

Italská pochoutka z Lombardie, jedná se o sušené hovězí maso, které je stejně jako parmská šunka, trvanlivé 2-3 měsíce, maso má krásně tmavě červenou barvu a příjemnou kořeněnou vůni. Recept je převzat a upraven na 2 kg masa z kuchařky Franca Taraschio – Leaves from Walnut free. Máte-li trpělivost a rádi experimentujete, můžete si braseolu vyrobit sami doma.

Bruschetta

Směs z rajčat a dalších ingrediencí servírovaná na opečených bagetách.

Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami

Skvělý předkrm nebo večeře z opečených plátků bagety potřených Bertolli s máslem a olivovým olejem, obložené cibuládou, ančovičkou a pokrájenými olivami. Bagetky nakonec ozdobené rukolou nebo řeřichou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy