REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Amsterodamské cukety

Cukety naplněné směsí z rajčat, tvrdého sýra a bylinek, zabalené do alobalu a upečené na grilu, případně v troubě.

Amsterodamské roštěnky

Na kostky pokrájené roštěnky orestované na másle, pak podušené na pivě.

Holandská kýta

Dušená vepřová kýta s kořenovou zeleninou, kořením a kysanou smetanou.

Holandské fondue (fondy)

Sýrové fondue na holandský způsob.

Horký blesk

Opečené plátky vepřové kotlety a na kolečka nakrájené klobásy servírované s bramborami a jablky uvařenými ve vývaru.

Hotpot

Holandský národní pokrm. Jedná se o vařené hovězí maso spolu se zeleninou, servírované nakrájené na plátky a přelité rozpuštěným máslem.

Rizoto s vepřovým masem a zeleninou

Rizoto na holandský způsob.

Sleď po rotterdamsku

Sleď opečený na oleji zjemněný máslem smíchaným s posekaným koprem.

Stamppot

Tento holandský národní pokrm se skládá s bramborové kaše smíchané s dušenou zeleninou, je servírovaný spolu s kolečky opečené nebo povařené klobásky.

Sváteční fondue

Masové fondue z hovězího masa a vepřových jater. Recept z Nizozemska.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy