REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandsko (Nizozemsko)


Amsterodamské cukety

Cukety naplněné směsí z rajčat, tvrdého sýra a bylinek, zabalené do alobalu a upečené na grilu, případně v troubě.

Amsterodamské roštěnky

Na kostky pokrájené roštěnky orestované na másle, pak podušené na pivě.

Haringsla – slanečkový salát

Recept z holandské kuchyně, kde jsou slanečci jako ingredience velmi populární a saláty z nich se připravují na mnoho způsobů.

Holandská bramborová kaše

Příloha k masu z uvařených brambor, bílých fazolí, sójového tvarohu, kysaného zelí a cibule.

Holandská hrachová polévka

Erwtensoep je původní název této hrachové polévky servírované s vložkou párků a uzeného bůčku.

Holandská kýta

Dušená vepřová kýta s kořenovou zeleninou, kořením a kysanou smetanou.

Holandská omáčka z másla a vajec

Ve vodní lázni připravená omáčka ze žloutků, másla a citrónové šťávy.

Holandské fondue (fondy)

Sýrové fondue na holandský způsob.

Holandské toasty

Krajíčky bílé veky obložené plátky sýra, šunkou a máslem, opečené na oleji.

Holandský čekankový salát

Salát z čekanky, mandlí, rozinek, pomeranče a majonézy.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy