REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gruzie

Podkategorie: předkrmy 1, polévky 2, hlavní jídlo 4, přílohy 1

Adžapsandal

Předkrm z orestovaného lilku, papriky, mrkve a cibule. Recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od pana Bohumila Klepla.

Čachochbili z kuřete

Kuřecí prsíčka osmahnutá na oleji a dušená doměkka spolu s cibulí, rajským protlakem a česnekem.

Čachovbili

Kuřecí paličky nebo kuře naporcované na osminky, podušené spolu s konzervovanými, oloupanými rajskými jablíčky a kořením adžika. Recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od pana Bohumila Klepla.

Gruzínská polévka

Polévka uvařená z kousků hovězího masa, cibule, česneku, spařené rýže a dalších ingrediencí.

Gruzínský šašlik

Skopové maso nakrájené na kostky, přes noc naložené, napíchané na grilovací jehly spolu s cibulí, grilované na venkovním roštu.

Kuře po gruzínsku

Kuře upečené na cibulovém základě se slaninou, paprikou a chilli papričkami doměkka.

Lavaše

Populární chléb východního Středomoří a Kavkazu se tradičně připravoval na stěnách rozpálených hliněných pecí zapuštěných do země. Je podobný tortille nebo indickému chlebu.

Tbiliská soljanka

Opečené kousky hovězího masa, podušené ve víně, rajském protlaku a vodě či vývaru.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy