REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Artyčoky se zálivkou vinaigrette

Studený předkrm z Francie.

Baskická omeleta

Rychlý a chutný předkrm, popřípadě snídaně.

Brusinková paštika

Recept podle herečky Jitky Smutné z pořadu VIP Prostřeno. Paštika z drůbežích jater, brusinek, provensálského koření a dalších ingrediencí.

Burgundská vejce

Známý francouzský recept na ztracená vejce přelitá vinnou omáčkou a servírovaná na opečeném toastu.

Burgundské sýrové smaženky

Jíška smíchaná ze sýrem, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.

Cibulový koláč

Pokrm z Alsaska. Slaný koláč z orestované cibule, uzeného masa, smetany a vajíček.

Croque monsieur (krok mesjé)

V překladu chroustání pro pány. Je to teplá přesnídávka, rozšířená zvláště ve francouzských barech.

Francouzské toasty

Housky plněné karamelizovanou cibulí, šunkou a mozzarellou, namočené ve vaječné směsi, opečené dozlatova.

Gratináda z baklažánů

Zapečená směs z podušených rajčat, opečených plátků baklažánů, bylinek, sýra a dalších ingrediencí.

Grilované škeble éclade

Škeble (slávky) ugrilované na borovicovém jehličí. Recept z Francie podle Zdeňka Pohlreicha.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy