REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Andaluská studená polévka

Tento recept se jmenuje v originále Potage Andalou. Podobně jako Italové mají svojí studenou polévku gazpacho, Bulhaři tarator. Ve Francii, v letních dnech, zase osvěží tato studená polévka.

Baskická rybí polévka

Polévka z brambor, rajčat, papriky, ryby a dalších ingrediencí. Recept z pomezí Francie a Španělska.

Bouillabaise (bujabéz)

Francouzská polévka z ryb, darů moře, zeleniny a koření.

Bouillabaisse

Polévka z mořských plodů, ryb a dalších ingrediencí, podávaná s opečenými bagetami potřenými omáčkou.

Bourride (provensálská rybí polévka)

Vývar z ryb s bylinkami a chlebem.

Cibulačka II.

Polévka z cibule, bílého vína, vývaru, česneku a koření, servírovaná posypaná strouhaným sýrem a těsně před podáváním v troubě zapečená.

Francouzská cibulačka II.

Známý francouzský recept na polévku připravenou z cibule, vína a dalších ingrediencí, servírovanou s plátky opečené bagety se zapečeným sýrem. Tento recept je poněkud pracnější, ale výsledek stojí zato!

Francouzská cibulačka III.

Jedna z rychlejších variant přípravy slavné francouzské polévky z cibule, vína, vývaru a koření, servírovanou s opečenou bagetkou posypanou nastrouhaným tvrdým sýrem.

Francouzská cibulová polévka

Jedna z variant na přípravu chutné francouzské polévky z cibule, bílého vína, masového vývaru a dalších ingrediencí, servírovaná ozdobená opečenými krutony z bagety a strouhaným sýrem.

Francouzská hříbková polévka

Mladé hříbky opečené na másle, vhozené do čirého hovězího vývaru povařeného s vínem a zeleninou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy