REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Alsaské zelí s mletým masem

V troubě podušené zelí, nejprve samo, ochucené, později doplněné o orestované mleté maso, kousky klobásky a další ingredience.

Baklažány po parmsku

Zapečené plátky baklažánu se sýrem a rajčatovou omáčkou.

Bourguignon

Bourguignon (čti burgiňon) je tradiční francouzský pokrm hodně podobný našemu guláši.

Bretaňské fazole s uzeným

Uvařené fazole, opečené s cibulí, kečupem a kořením, servírované s plátky uzeného masa.

Burgundské fondue

Tento recept pochází původem z Francie, ale Švýcaři ho dotáhli k dokonalosti. Jedná se o masové fondue z vepřové kýty nebo hovězího roštěnce. Často se obě masa kombinují!

Burgundské hovězí

Kostky hovězího masa marinované, orestované a pak podušené spolu se zeleninou a žampióny.

Burgundské hovězí II.

Na kostky nakrájené hovězí maso, dušené na cibulovém základě spolu se slaninou a kořením, podlité červeným vínem.

Burgundský guláš

Hovězí kližka nakrájená na kostky, podušená doměkka na cibulovém základě se slaninou, vínem a dalšími ingrediencemi.

Cassoulet

Tradiční pokrm z Francie, přes noc máčené bílé fazole zapečené v troubě spolu s dalšími ingrediencemi.

Cassoulet (kasule)

Fazole zapečené s masem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy