REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francie


Aioli

Majonéza ochucená česnekem.

Alsaská slaná bábovka

Chutná slaná bábovka podávaná v Alsasku hlavně k vínu.

Alsaské zelí s mletým masem

V troubě podušené zelí, nejprve samo, ochucené, později doplněné o orestované mleté maso, kousky klobásky a další ingredience.

Alsaský jablkový koláč

Sladký koláč připravený z těsta obloženého jablíčky, přelitý pudinkovou náplní, upečený v troubě pěkně dozlatova, servírovaný pocukrovaný moučkovým cukrem.

Alsaský koláč

Sladký koláč z hladké mouky, másla a vajec s mandlovou náplní.

Alsaský pórkový koláč

Slaný dezert z Francie z listového těsta, smetany, žloutků a bílých částí pórků.

Alsaský slaný závin

Slaný závin podávaný jak teplý, tak studený.

Andaluská studená polévka

Tento recept se jmenuje v originále Potage Andalou. Podobně jako Italové mají svojí studenou polévku gazpacho, Bulhaři tarator. Ve Francii, v letních dnech, zase osvěží tato studená polévka.

Artyčoky se zálivkou vinaigrette

Studený předkrm z Francie.

Baklažány po parmsku

Zapečené plátky baklažánu se sýrem a rajčatovou omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy