REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chorvatsko

Podkategorie: předkrmy 2, hlavní jídlo 16, přílohy 2, saláty 1, ostatní 3

Ajvar

Ajvar je tradiční hustá omáčka z Balkánu, která se využívá jako příloha k pečeným nebo grilovaným masům, ale také se dá použít jako ingredience do omáček, na těstoviny, na pomazánky …

Biftek po chorvatsku

Placky z mletého masa servírované přelité podušeným lečem.

Bramborové placičky s vejci

Uvařené a prolisované brambory promíchané s moukou a vejci, osmažené v malých kolečkách dozlatova.

Brodet po dalmatsku

Pokrm z ryb, rajčat, červeného vína….

Brodet po kotorsku

Kousky ryb podušené v rajčatové omáčce.

Čevabčiči v housce s ajvarem

Na grilu grilované šišky z mletého vepřového, servírované v opečené housce obložené kolečky červené cibule a potřené ajvarem.

Dalmatské čufty

Opečené šišky z mletého hovězího a vepřového masa servírované polité omáčkou z leča, hrášku a dalších ingrediencí.

Dalmatské čufty II.

Opečené kuličky nebo šišky mletého vepřového masa, servírované v husté zeleninové omáčce.

Džuveč

Kousky orestovaného masa podušené se zeleninou a rýží s brambory.

Fondue z masových kuliček

Recept původem z bývalé Jugoslávie. Mleté maso, smíchané s cibulí, česnekem, vejcem, strouhankou a nasekanou petrželí. Vše dochucené kořením, orestované, v podobě kuliček, v rozehřátém oleji.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy