REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přílohy

Bulharský zeleninový kaviár

Z pečených baklažánů a masitých paprik, rajčat, jader vlašských ořechů, olivového oleje, octa a česneku připravená příloha k masitým pokrmům. Zeleninový kaviár lze také použít jako pomazánku na chleba.

Čušky

Příloha z Balkánu vhodná k masu nebo rybě. Na ohni nebo v troubě opečené dlouhé zelené papriky, sloupnuté ze slupky, servírované přelité ochuceným olejem.

Dušené kysané zelí se slaninou

Jedna z variant na přílohové zelí podušené spolu se škvarky.

Fazole po trakijsku

Jedna z variant přípravy chutných fazolí.

Kjopolo

V troubě nebo na ohni upečené lilky, nakrájené na drobno, promíchané s podrcenými ořechy, česnekem, olejem a octem. Podává se jako příloha k pečeni.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy