REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Balkánské řízky s pórkem

Vepřové plátky masa podušené doměkka na cibulovém základě s pórkem, česnekem, kořením a zakysanou smetanou.

Bulharský džuveč

Skopové kotlety pečené s rajčaty, paprikou, cibulí a rýží.

Česnekové kuře se zelenými fazolkami

Upečené kuře naporcované, servírované obložené podušenými fazolkami.

Džuveč s rýží a rajčaty

Bezmasý pokrm, rýže se zeleninou.

Džuveč z drobných rybek

Recept z Bulharské kuchyně.

Gulášová čorba

Čorba je vlastně takový bulharský guláš připravený z kostek předního hovězího masa, cibule, rajského protlaku, brambor a dalších ingrediencí.

Jachnija kuřecí

Kuřecí paličky nebo naporcované osminky celého kuřete podušené spolu se zeleninou a kořením doměkka.

Kapustové čevabčiči

Podušená kapusta s anglickou slaninou a vepřovým masem.

Kapustové čevabčiči II.

Povařená kapusta pomletá na masovém strojku spolu se skopovým nebo vepřovým masem, smíchaná s vejci, strouhankou, cibulí česnekem a kořením, nakonec usmažená ve tvaru šišek v horkém oleji, servírovaná nejlépe s brambory, tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.

Kebapčeta

Bulharský pokrm z pomletého hovězího a vepřového (skopového) masa.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy