REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulharsko


Balkánské řízky s pórkem

Vepřové plátky masa podušené doměkka na cibulovém základě s pórkem, česnekem, kořením a zakysanou smetanou.

Banica s tvarohem

Pečené zamotané placky naplněné tvarohovou náplní.

Boršč se sýrem

Hutná polévka z fazolek, zelí, rajčat a paprik.

Bramborový salát se sleděm

Obědový salát z den předem uvařených brambor, nakládaných kyselých sleďů, okurek, cibule, jablka …

Bulharská česneková pomazánka

Tato pomazánka je velice univerzální, kromě potření topinek se skvěle hodí jako příloha k pečeným rybám nebo k bramborám na loupačku.

Bulharská jablka

Sladký moučník s vanilkovým krémem.

Bulharský džuveč

Skopové kotlety pečené s rajčaty, paprikou, cibulí a rýží.

Bulharský hlávkový salát

Na nudličky nakrájené listy hlávkového salátu promíchané se zálivkou připravenou z oleje, octa a natvrdo uvařených vajíček.

Bulharský ovocný salát

Salát z jablek, hrušek, třešní, pomeranče a melounu, přelitý vínem a brandy.

Bulharský salát

Jednoduchý salát ze zelených paprik, rajčat, salátové okurky, cibule, oleje a tvarohového sýra.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy