REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bosna a Hercegovina

Podkategorie: předkrmy 1, hlavní jídlo 5

Bosenské zelí

Vrstvy hlávkového zelí, masa a rajčat zapečené v troubě.

Bosenský hrnec

Kousky orestovaného masa upečené v troubě se zeleninou.

Dalmácké čufty po bosensku

Opečené kuličky z mletého telecího a hovězího masa, cibule, bylinek a koření, podušené v rajčatové omáčce doměkka. Recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od paní Anife Vyskočilové.

Djulbastia

Slovo djulbastia je tureckého původu a znamená doslova „přitisknut popelem“, v minulosti se totiž tyto řízky pekly na ohništi v horkém popelu. Dnes je dobře odleželé opečeme na roštu.

Volské oko na kopřivách

Předkrm z vajíček, másla a malých výhonků kopřiv.

Zelí po bosensku

Opečené a podušené kousky skopové plece, zapečené v troubě se zelím a rajčaty.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy