REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Belgie


Belgický jablkový nákyp se sýrem

Těsto plněné jablkovou směsí, povrch potřený zakysanou smetanou a posypaný cukrem, upečené v troubě dozlatova.

Bruselská kuřecí paštika

Chutný předkrm z rozemletého vepřového a kuřecího masa, slaniny, brandy a koření.

Bruselská žampionová polévka

Polévka se žampióny, vejci a smetanou.

Bruselské plněné brambory

Vydlabané brambory plněné náplní ze sýra, slaniny a dalších ingrediencí, pečené v troubě, pak posypané strouhaným sýrem, pokladené slaninou, ozdobené olivami a zapečené.

Čertova pěna

Svařená voda s cukrem, krupičkou a citrónovou šťávou, vyšlehaná do pěny.

Hochepot

Vařené hovězí, skopové, telecí a vepřové maso s uzeninou a zeleninou, podávané jako samostatný chod.

Hovězí závitky s anglickou slaninou

Z plátků hovězího masa a anglické slaniny stočené závitky, orestované a podušené v troubě doměkka.

Králík na švestkách

Dušený králik s omáčku z výpeku.

Kuře po valonsku

Kuře vařené s telecíma kostima, brzlíkem a zeleninou.

Kuře Waterzooi

Recept na kuře z Belgie.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy