REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

saláty, nakládané ovoce a zelenina, čatní

Čínský zelný salát

Na kostičky pokrájené hlávkové zelí, chvíli povařené, okapané servírované promíchané s houbami a červenou kapií, dochucené cukrem, octem, pikantním olejem a nastrouhaným zázvorem.

Fattoush

Libanonský fattoush, často vyslovovaný také jako „fadash“, je salát z různých druhů zeleniny a kousků opečeného pita-chleba. Na tento salát lze použít sezónní zeleninu a bylinky. Typickým kořením pro salát Fattoush bývá sumah (sumac), který mu dává kyselou chuť, lze ho však nahradit nastrouhanou citronovou kůrou.

Japonský ředkvičkový salát

Pikantní japonský salát z červených ředkviček, který se v Japonsku připravuje i z velké bílé ředkve.

Japonský zelný salát

Tento salát podáváme jako přílohu k masitým a rybím pokrmům. Jedná se o čínské zelí nakrájené na nudličky, přelité zálivkou s na sucho opečeného sezamu, octa a cukru, salát se servíruje až po odležení.

Okurkový salát s kokosem

Oloupané salátové okurky nakrájené na proužky, promíchané se zálivkou z kokosové moučky, bílého jogurtu, hořčičných semínek, soli a chilli.

Ovocný salát (Kudamono sarada)

Podle receptu z Japonska připravený ovocný salát z pomerančů či mandarinek, jablek, grapefruitu, banánů a dalších ingrediencí.

Pikantní banánový salát

Indický salát připravený z banánu, bílého jogurtu, másla, kmínu, chilli a soli.

Pikantní nakládané limety

Nakládané kořeněné limetky. Recept ze Západní Indie.

Rajčatová raita

Skvělá jogurtová příloha k ostrým jídlům. Recept je ze Západní Indie.

Salát mojaši

Recept z Japonska na přílohový salát z naklíčené vojtěšky, salátové okurky a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy