REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přílohy

Arabská pita

Arabský chléb podávaný za tepla.

Arabský chléb

Jedna z variant na arabský chléb připravený z hrubé bílé chlebové mouky, sušeného droždí, teplé vody a římského kmínu.

Arašídová omáčka

Pikantní omáčka připravená z kokosového mléka, arašídového másla a dalších ingrediencí, skvělá jako příloha ke grilovaným masům.

Asijská pikantní omáčka

Omáčka ze silného slepičího nebo vepřového vývaru, cibule, česneku, vinného octa …

Atjar ketimun

Indonéská příprava okurek, ty se podávají jako příloha k různým pokrmům. Okurky mají ostrou, pikantní chuť.

Bombajské brambory

V indických restauracích po celém světě velmi populární příloha, přitom v Indii se téměř nevaří.

Čapátí

Čapátí je nejběžnější indický chléb připravený z mouky čapátí, což je hladká celozrnná mouka jménem atta.

Čínské zelí (Ošinko)

V soli nakládané čínské nebo pekingské zelí, servírované k asijským pokrmům jako příloha.

Dip „Jiăozi“

Tento dip se skvěle hodí jako příloha obložených zeleninových mís, k jarním zeleninovým závitkům apod.

Domácí nakládaná zelenina

Původní název tohoto japonského receptu je „Cukemono“. Takto nakládanou zeleninu můžeme použít jako přílohu k pokrmům s rýží, dále jako chuťovku k vínu.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy