REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Cibulové bhádží s mátou

Tento předkrm z Indie podáváme horký nebo teplý.

Čínská čajová vejce

Vejce uvařená na hniličku, po narušení skořápek naložená do čajového kořeněného nálevu. Chuť takto připravených vajec je pikantní, ostře kořeněná. Nejvýraznější je u těch vajec, u nichž při naklepávání skořápky praskl bílek a hnědý kořeněný nálev natekl až ke žloutkům.

Falafel

Pita chleby plněné zeleným salátem, červenou cibulí a cizrnovými karbanátkami.

Hovězí samosas

I když je v Indii samosas připravovaný především z jehněčího masa, tato varianta s hovězího masa má také něco do sebe.

Indická plněná aloo paratha

Tento recept je od Slovenky žijící v Indii Michaely S. Samanth a moc jí za něj děkuji. Už jsem parathy několikrát jedla v indických restauracích a teď už vím, jak na ně i doma.

Jarní závitky

Jarní závitky jsou obecným pojmenováním velké skupiny asijských závitků z rýžového „papíru“ plněných různorodou směsí. Připravují se ve Vietnamu, Číně … Existuje neuvěřitelné množství mutací, v podstatě oblast od oblasti, rodina od rodiny.

Jarní zeleninové závitky

Zarolované rýžové papíry naplněné směsí z kuřecího masa, zeleniny a dalších igrediencí, smažené dozlatova.

Krevety v pálivé omáčce

Recept z pořadu „VIP Prosteno“ od pana Pavla Vítka na pikantní předkrm z Barmy.

Kwej-wej-ti-š

Kuřecí nudličky s pikantní omáčkou.

Madráské vaječné karí

S cibulí orestované kari koření, smíchané s protlakem a citronovou šťávou, servírované s natvrdo uvařenými vejci a rýží.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy