REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky

Alu šúrvá – indická bramborová polévka

Polévka připravená z kuřecího vývaru, brambor, cibule, kari a dalších ingreiencí, servírovaná zjemněná mlékem a ozdobená jarní cibulkou.

Asijský zeleninový vývar

Polévka připravená ze zeleninového vývaru, hub shiitake, zeleniny, sójové omáčky Kikkoman …

Citrónová polévka (Búra rasam)

Recept z Indie na ovocnou polévku podávanou jak teplou, tak i studenou.

Čínská cibulová polévka s vejci

Polévka inspirovaná asijskou kuchyní připravená z kuřecího vývaru s cibulí, chilli papričkou a sojovou omáčku. Zahuštěná rozšlehaným vajíčkem a jíškou.

Čínská rybí polévka

Polévka z kousků ryb, hub, badyánu, citronové šťávy, klíčků munga a jarní cibulky.

Čínský vývar

Tento vývar se používá v čínské kuchyni jako polotovar, základ polévek i v případech, kdy je při přípravě pokrmů místo vody zapotřebí nějaké tekutiny.

Dal rasam – indická čočková polévka

Nabobtnalá čočka povařená doměkka s kurkumou, rozmačkaná vrácená zpět do vody, kde se vařila, dochucená chilli, česnekem, solí a smetanou, před servírováním ozdobená na másle opečenou cibulí.

Fazolová polévka

Indická polévka z fazolí, brambor a dalších ingrediencí.

Galgánová polévka

Recept z Vietnamu. Kuřecí vývar uvařený s plátky galgánu a dalšími ingrediencemi s vložkou hub shiitake.

Hanojská polévka s hovězím masem

Polévka původem z Vietnamu připravená z vývaru z kostí, hovězího masa, cibule, pórku, koření, krevet a širokých nudlí, servírovaná ozdobená lístky máty peprné.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy