REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Arabská pomazánka z lilků

Pikantní pomazánka z upečených lilků a pasty tahini, vhodná na bílý chléb.

Basturma (sušené maso)

Naložená svíčková, hodně kořeněná, sušená nejméně 2 týdny v průvanu.

Červený olej II.

Olej využívaný v asijské kuchyni.

Čínské slané koláčky

Na oleji opečené kopečky masové směsi smíchané z houbami, ořechy a dalšími ingrediencemi.

Glazura na drůbeží maso

Tato glazura dodá pečené drůbeži pikantní chuť a exotické aroma.

Kokosové mléko

Recept na přípravu kokosového mléka potřebného k přípravě mnoha pokrmů z Indie.

Miso-tahini dresink s javorovým sirupem

Salátový dresink podle japonského receptu připravený z pasty miso, sezamové pasty tahini, rýžového octa a javorového sirupu.

Slané čínské okurky

V Číně se takto upravuje i jiná zelenina jako pikantní příloha k nevýrazným jídlům nebo jako ostré jednohubky k nápojům. Příprava podle tohoto receptu je časově náročná, ale stojí za to. Okurky jsou ostré a velmi pikantní!

Šáhožehan

Recept původem z Číny. Šáhožehan používáme jako pomazánku nebo k dochucení pokrmů či omáček, které nemají výraznou chuť.

Teriyaki omáčka

Tato omáčka kromě chuti pomáhá, díky obsaženým enzymům, ke změkčení masa. Používá se především v japonské kuchyni nejen jako dochucovadlo, ale také jako dip.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy