REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arménie


Arménský fazolový salát

Tento luštěninový salát z Arménie se podává jako příloha k vařeným nebo pečeným masům, nebo také jako samostatný chod.

Arménský šašlik

Kousky skopové kýty nebo plecka přes noc naložené a pak na jehlách grilované na roštu, případně v troubě.

Balkánské havuči

Většinou se tento arménsko-turecký pokrm podává s nekvašeným chlebem a salátem.

Basturma ze svíčkové

Recept původem z Arménie na naloženou svíčkovou, grilovanou na rožni.

Bozbaš

Recept původem z Arménie na polévku ze skopového masa nakrájeného na kostičky, hrachu, cibule, jablka, rajčatového protlaku, brambor a dalších ingrediencí.

Hovězí taštičky Manter II.

Uvařené taštičky plněné masovou směsí, osmahnuté na másle a servírované přelité smetanovou zálivkou.

Kčuč neboli plotice zapečené po arménsku

V zapékací misce upečené plotice ve vrstvách spolu s cibulí, rajčaty, paprikami a kořením

Mantapur

Manty (hovězí taštičky) servírované polité smetanou ochucenou česnekem, zapíjené bujónem.

Slepice po arménsku

Malé kousky masa z uvařené slepice, servírované v omáčce z pórku, rajčatového protlaku a dalších ingrediencí.

Slepice po arménsku II.

Opečené porce slepice, podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy