REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přílohy

Gumbo

Známý kreolský recept na kořeněný pokrm z okry a další zeleniny. Existuje mnoho obměn, přesto dvě věci zůstávají stejné, a to, že jde vždy o hustou zeleninovou polévku (někdy i s kuřecím masem či dary moře), která se servíruje jako hlavní chod spolu s rýží.

Maniokové lupínky (Singkong)

Tak 300 g křupavých lupínků slouží jako příloha k masu, jinak se používají jako lehké občerstvení.

Máslová rýže

Na rozpuštěném másle opečená rýže basmati, uvařená v zeleninovém vývaru. Recept z marocké kuchyně.

Omáčka ke grilovaným masům

Pikantní omáčka, skvělá ke grilovaným masům, hojně využívaná v Tunisu.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy