REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Africké sosaty na grilu

Marinované skopové maso grilované na rožni.

Africký kotlík

Recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od pana Pavla Vítka. Jedná se o delší dobu podušenou zeleninu spolu s kuřecím masem a kořením, servírovanou s rýží.

Alžírské jehněčí (kůzlečí) ragú

Tadžin ahmar, ragú z alžírské kuchyně.

Bobotie

Jídlo malajských přistěhovalců, které patří k nejstarším a nejvybranějším specialitám v jihoafrickém Kapsku. Bobotie je ostrá směs kořeněného jehněčího, sušeného ovoce a mandlí zapečená pod vrstvou vajec a mléka. Místo jehněčího můžete použít hovězí, či nasolenou tresku.

Bobotie II.

Bobotie z mletého masa, vajec, česneku a dalších ingrediencí, upečené v troubě do křupava.

Jehněčí tajine s cizrnou

V tradiční africké (arabské) nádobě na přípravu pokrmů tzv. tajine nebo hluboké pánvi podušená masová směs smíchaná se zeleninou.

Kuře marocké – Mešui

Předvařené kuře opečené na grilu dozlatova, ochucené šafránem, pálivou paprikou, pepřem, zázvorem a řeckým kmínem.

Kuře po etiopsku

Pokrm z Etiopie, porce kuřete povařené v pikantní omáčce. Recept z pořadu „Babicovy dobroty“ od pana Techane Mekonnena.

Kuřecí tažín s máslovou rýží

Z marocké kuchyně připravené dušené kuřecí maso s cibulí, kořením, rajčatovým pyré a dalšími ingrediencemi, podávané s máslovou rýží.

Marocké kuře s citronovým kuskusem

Na kousky pokrájené kuře obalené v medu, opečené, povařené s dalšími ingrediencemi, servírované s kuskusem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy