REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené


Artyčoky se šunkou

Artyčoky plněné směsí z vajíček, majonézy a šunky pokrájené na malé kostičky.

Bramborový tatarák

Jedna z variant na chutný tatarský biftek z brambor, sardelek, nakládaných sušených rajčat, oivového oleje …

Bramborový tatarský biftek

Ochucený biftek z vařených brambor a dalších ingrediencí.

Candát v aspiku

Povařené vykostěné filety z candáta, obložené zeleninou a majonézou, zalité aspikem, servírované nakrájené na plátky jako studený předkrm.

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.

Česneková vejce pikantní

Vejce s cibulkou, česnekem a mletým zázvorem.

Humrový salát

Uvařený kousek většího humra nebo konzerva humřího masa promíchaná s majonézou a dalšími přísadami.

Chřestový salát se šunkou, vejcem a rajčaty

Úhledně pokrájený uvařený chřest, přelitý ochucenou majonézou zjemněnou šlehačkou, ozdobený kornoutky šunky, dílky natvrdo uvařeného vejce a dílky rajčat.

Kapr nebo i jiná ryba v lososové marinádě

Studený předkrm z povařených porcí kapra, dobře odležených v lednici přelitých zředěnou a lososem a dalšími ingrediencemi dochucenou majonézou, servírované ozdobené proužky kapie a snítky zelené petrželky.

Kapr nebo jiná ryba s tatarskou omáčkou

Porce kapra nebo i jiné vhodné ryby uvařené ve vývaru po zelenině, v lednici dobře vychlazené, servírované přelité tatarskou omáčkou, ozdobené vějířky kyselé okurky, proužky kapie a snítky petrželky.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy