REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené


Cibule na víně

Oloupané malé cibulky orestované na másle, posypané cukrem, nakonec podušené v bílém víně s citrónovou šťávou a trochou octa.

Játrové noky s omáčkou

Noky z jater, cibule, vína, česneku a smetany, podávané s rybízovou omáčkou.

Kapr nebo jiná ryba na víně

Porce kapra nebo jiné vhodné ryby zprudka opečené na oleji, pak podušené v kořeněném nálevu doměkka spolu s orestovanou zeleninou, maso vykostěné, proložené zeleninou a zalité studeným nálevem, podávané dobře vychlazené.

Kuřecí prsa nastudeno

Kuřecí prsa podušené na zelenině, nakrájená na plátky, servírovaná přelitá zeleninovou omáčkou.

Mrkvové pyré v aspiku

Ve vývaru, na cibulovém základě, podušená mrkev, rozmixovaná na pyré, promíchaná se želatinou, servírovaná ztuhnutá nakrájená na plátky.

Žampionová paštika

Jemná paštika vláčné konzistence s jemně kořeněnou chutí a vůní po použitých suroviných.

Žampiónový salát s vínem

Chutný předkrm z žampiónů, bílého vína a koření.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy