REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Bageta s lososem, smetanou a kapary

Svačinka v podobě bagety potřené crémem fresh nebo kysanou smetanou, obložené uzeným lososem a kapary.

Jelci na kyselo

Ve dvou nálevech naložené půlky jelců, servírované na kostky smíchané s kořenovou zeleninou, na kostičky nakrájenými kyselými okurkami a pikantní majonézou nebo tatarkou.

Kaviár z jiker pstruhů

I jikry ze pstruhů lze připravit jako kaviár a to jak ze zralých, tak i z nezralých jiker. Je oranžový podobně jako z lososa a nejlépe chutná čerstvý, jen mírně osolený.

Lososová roláda s kapary

Zavinuté plátky lososa plněné směsí z Lučiny, kapary a zakysané smetany.

Marinování filet z makrel

Jedna z možností úprav makrel.

Marinovaný losos

Naložený losos v soli a cukru s koprem.

Marinovaný losos II.

Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.

Marinovaný pstruh

Naložený pstruh v cukru a soli s bylinkami.

Matjesy z cejna

V soli naložené proužky z větších cejnů, omyté, zalité kořeněným olejem.

Matjesy ze sladkovodních ryb

Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr do 50 cm. Výborná chuťovka k pivu.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy