REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečená, zapékaná, smažená

Karas v marinádě

Osolené porce karasa obalené ve směsi pálivé papriky a mouky, opečené na oleji, vychladlé, marinované.

Marinovaní okouni

Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

Nakládaný opečený amur

Opečené filety z amura naložené do nálevu, servírované vychlazené.

Pečenáče z bílé ryby

Bílá ryba mezi rybáři není moc oblíbená pro množství svalových kůstek v jejich těle. Ale je to škoda, maso mají dobré! Patří sem například cejn, plotice, perlín, jelec atd. Z těchto druhů můžeme připravit při troše námahy chutné pikantní pečenáče. Z uvedené dávky uděláme 3 sklenice o obsahu 1 l.

Pečenáče z bolena

Smažené karbanátky z bolena naložené do sladkokyselého kořeněného nálevu.

Pečenáče z bolena II.

V trojobalu usmažené podkovy z bolena, 3 dny naložené v octovém nálevu, případně zavařené.

Pečenáče z kapra

Na oleji opečené kuličky z pomletého kapřího masa dochuceného kořením, naložené do nálevu proložené cibulí a paprikou, podávané 7 dní uležené.

Plotice pečená marinovaná

Opečené plotice marinované spolu se zeleninou v kořeněném nálevu 2-3 dny, servírované studené s chlebem nebo jiným pečivem.

Plotice po bulharsku

Opečené porce plotic (perlínů) marinované v česnekové zálivce.

Rybí karbanátky naložené po anglicku

Karbanátky z filé, cibule, česneku, veky, vajec a koření, obalené ve strouhance, usmažené dozlatova, naložené ve sladkokyselém nálevu.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy