REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Bůčková mortadela

Mortadela je vlastně silný, velmi jemný italský salám. Tento počeštěný recept však také nemá chybu.

Domácí lisovaná šunka

Ve formě uvařené, dva dny naložené, kousky libové vykostěné vepřové plece bez kůže.

Naložený bůček

Klasický recept na uvařený bůček naložený do pikantní pasty.

Pikantní vařený bůček

Uvařený libovější vepřový bůček, potřený pikantní pastou, důkladně proležený v lednici, servírovaný studený.

Uzený jazyk na asijský způsob

Plátky vařeného vepřového jazyka povařené v pikantní marinádě.

Vařená uzená krkovice

Tepelná úprava vyuzených výrobků dovařováním.

Vařená uzená šunka

1. Proleželou vyuzenou šunku s kostí vložíme do vařící vody, po 5 minutách varu snížíme teplotu na 90 °C a necháme tak po celou jednu hodinu 2. Další 2 hodiny udržujeme teplotu na 85 °C, pak necháme teplotu mírně klesnout, ne však pod 80 °C 3. Zkusíme, zda je šunka uvařená a to vpíchnutím špejle do jejího středu, špejle misí být suchá 4. Šunku pak opláchneme studenou vodou a necháme ji vychladnout.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy