REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso

Podkategorie: příprava uzením 34, pečené 3, vařené 7, ostatní 2

Anglická slanina

V domácích podmínkách vyuzená slanina vyrobená z tučného a dobře proleželého vepřového boku.

Bůčková mortadela

Mortadela je vlastně silný, velmi jemný italský salám. Tento počeštěný recept však také nemá chybu.

Cikánská pečeně

Uzený masný výrobek připravený z vykostěné vepřové pečeně, utřeného (drceného) česneku a vepřové krve.

Česká slanina

Výroba domácí slaniny pomocí uzení.

Debrecínská pečeně

Proleželá vykostěná pečeně, povařená a potom vyuzená v paprikovo-vajíčkovém obalu.

Domácí lisovaná šunka

Ve formě uvařené, dva dny naložené, kousky libové vykostěné vepřové plece bez kůže.

Domácí sušená vepřová panenka

V bylinkách, cukru, soli a pepři obalená vepřová panenka, usušená v lednici v čisté bavlněné utěrce.

Durynská krvavá tlačenka

Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.

Jalovcové uzené

Tak 3-4 týdny naložené vepřové maso, vyuzené.

Jalovcové uzené maso nakládané v nálevu

Vepřové maso uzené , nakládané v soli, ledku, cukru a drcených jalovcových bobulích.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy