REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso

Podkategorie: příprava uzením 34, pečené 3, vařené 8, ostatní 2

Anglická slanina

V domácích podmínkách vyuzená slanina vyrobená z tučného a dobře proleželého vepřového boku.

Bůčková mortadela

Mortadela je vlastně silný, velmi jemný italský salám. Tento počeštěný recept však také nemá chybu.

Cikánská pečeně

Uzený masný výrobek připravený z vykostěné vepřové pečeně, utřeného (drceného) česneku a vepřové krve.

Česká slanina

Výroba domácí slaniny pomocí uzení.

Debrecínská pečeně

Proleželá vykostěná pečeně, povařená a potom vyuzená v paprikovo-vajíčkovém obalu.

Domácí lančmít

Uvařené, na jemno rozemleté, maso spolu s dalšími surovinami. Lančmít chutná skvěle jak studený, obložený na pečivu, tak teplý, například grilovaný, nebo jen zprudka opečený na pánvi.

Domácí lisovaná šunka

Ve formě uvařené, dva dny naložené, kousky libové vykostěné vepřové plece bez kůže.

Domácí sušená vepřová panenka

V bylinkách, cukru, soli a pepři obalená vepřová panenka, usušená v lednici v čisté bavlněné utěrce.

Durynská krvavá tlačenka

Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.

Jalovcové uzené

Tak 3-4 týdny naložené vepřové maso, vyuzené.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy