REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Buřty v pikantním nálevu

Na kolečka nakrájená uzenina s plátky cibule ve vařeném pikantním nálevu. Po rozležení v chladu chutná výtečně.

Naložené špekáčky v marinádě

Pokud vám zbydou někdy po grilování buřtíky a už nemáte chuť ani na buřtguláš, zkuste tyto naložené špekáčky, které se zalijí horkou marinádou a v podstatě po vychladnutí si na nich můžete ihned pochutnávat.

Neplavci

Vtipná varianta klasických „utopenců“ nakrájených na kolečka a naložených spolu se zeleninou do sladkokyselého nálevu.

Pikantní nakládané špekáčky v nálevu

Úžasný studený předkrm z kvalitních špekáčků nakrájených na kolečka a naložených spolu se zeleninou do ostré kečupové marinády.

Pikantní řezy s feferony

Oloupaná kolečka špekáčků naložená ve sladkokyselém ostrém nálevu. Skvělá pochutina k pivu. Ovšem po naložení je třeba týden počkat, než se do nich pustíte! :)

Pražské klobásy (jak je dělal můj strejda Emil)

Tradiční pivní klobásy vyrobené v domácích podmínkách. Recept z minulého století z oblasti kolem Ústí nad Labem.

Smetanové klobásy (jak je dělala moje teta Mařka)

Smetanové klobásy vyrobené podle receptury z minulého století z oblasti kolem Ústí nad Labem.

Utopenci v pivu

Oloupané špekáčky potřené hořčicí smíchanou s pepřem, vyskládané do sklence nadité feferonkami a cibulí, zalité pivním nálevem, týden odležené.

Uzenářská mísa

Jedna z mnoha variací na obloženou mísu z uzeniny a salátu z tlačenky, ozdobenou listy salátu a další zeloeninou.

Vinné klobásy (jak je dělal můj děda Eichler)

Recept na tradiční vinné klobásy, jak je připravoval děda Eichler v minulém století.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy