REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Balkánský sýr v oleji

Na kostky nakrájený balkánský sýr, okořeněný, naskládaný do sklenice spolu s cibulí, nakonec zalitý olivovým olejem.

Bylinkový sýr

Plísňový sýr promíchaný s pažitkou, petrželkou, koprem a řeřichou.

Hermelín nakládaný v pivním nálevu

Nakládaný hermelín vhodný jako předkrm nebo chutná svačinka.

Marinovaná feta

V olivovém oleji s bylinkami naložené kostky fety nebo balkánského sýra, po dvou dnech servírované s olivami jako studený předkrm nebo svačinka.

Nakládaný hermelín s bylinkami a ořechy

Vydlabané půlky hermelínů nadité směsí z vnitřků hermelínů, nasekaných ořechů a se solí utřeného česneku, zaklopené druhou půlkou hermelínu vyskládané do sklenic, proložené kolečky cibule a rozdrcenými feferonkami, posypané bylinkami, nakonec zalité olejem.

Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty

Pastou z nakládaných rajčat, feferonky, kaparů, bazalky a česneku, potřené půlky hermelínů, vždy dvě půlky spojené k sobě, vyskládané do sklenic spolu s kořením, nakonec zalité olejem. Vhodné ke konzumaci za 4-5 dní!

Nakládaný hermelín V.

Na trojúhelníčky nakrájená kolečka hermelínu, proložená cibulí, česnekem, kořením a masitou paprikou, posypaná tymiánem a chilli, sýr nakonec zalitý olejem, ke konzumaci vhodný nejdříve za 4 dny.

Nakládaný hermelín VI.

Další variace na velmi oblíbené téma, tedy na hermelín naložený v oleji spolu s olivami, feferonkami, česnekem a dalšími dobrotami.

Pikantní romadurové kousky

Naložené vyzrálé romadury v oleji, obalené ve směsi koření, proložené cibulí, česnekem a chilli papričkami. Skvělé mlsání k pivu či vínu.

Roláda z toustového chleba

Toustový chleba zatočený do tvaru rolády, obložený plátkovým a taveným sýrem, šunkou, paprikou …

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy