REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, opečené na oleji

Babiččiny šumavské vdolky

Smažené vdolky z kynutého těsta servírované potřené medem a posypané mletým mákem smíchaným s cukrem.

Beleše s tvarohem

Z receptů našich babiček, chutná sladká obdoba bavorských vdolečků.

Boží milosti II.

Smažené velikonoční pečivo podle receptáře našich babiček.

Boží milosti V.

Z receptáře našich babiček a prababiček. Úzké proužky hladkého nelepivého těsta usmažené v oleji dozlatova, po okapaní hojně posypané moučkovým cukrem.

Bramboráky na sladko

Bramborové těsto opečené v horkém oleji, bramboráčky posypané sezamem a servírované přelité kysanou smetanou a ozdobené džemem.

Bramborové škubánky s mákem

Bramborové noky posypané směsí mletého máku s moučkovým cukrem, přelité máslem.

Bramborové škubánky s mákem III.

Z bramborového těsta připravené noky, ty zavařené ve vodě, servírované promíchané s mákem, cukrem a máslem.

Domácí vdolečky

Nakynuté těsto z hladké mouky a dalších ingrediencí vytvarované do tvaru vdolečků opečených v horkém oleji dozlatova, naplněné pikantní marmeládou a polité rozšlehaným jogurtem.

Drchanice

Masopustní jídlo připravení na sladko. I tímto dezertem se slavil konec masopustu a návrat jara, sluníčka.

Hnětenky

Placky, které se připravovaly o adventu a byly oblíbené zvláště u dětí.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy