REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené

Amprecle

Recept na sladké pečivo – brýle.

Babiččiny dvojctihodné koláče

Klenot staročeské kuchyně, koláče plněné tvarohovou náplní, zdobené povidly, tvarohem a makovou náplní.

Babiččiny jidášky

Velikonoční pečivo ve tvaru šneků, upečené máčené v medu.

Babiččiny koláčky

Koláčky z kynutého těsta, plněné náplní a zdobené drobenkou, švestkami nebo mandlovými lupínky.

Bábovka po košířsku

Z krupice, ovesných vloček, pískového cukru a dalších ingrediencí připravená chutná sladká bábovka.

Bábovka z Jistebnice

Sladký dezert z receptáře našich babiček.

Beránek z Jistebnice

Krajový recept na velikonočního beránka upečeného v troubě.

Beránek z kynutého těsta

Velikonočního beránka si můžeme upéci i z kynutého těsta! Tento recept je na beránka obloženého kompotovanými meruňkami a posypaného drobenkou a moučkovým cukrem.

Bramboráčky se švestkami

Na lívanečníku usmažené bramboráčky, polovina zapečená v troubě spolu s půlkami švestek a mákem, obě půlky pak slepené švestkovými povidly, servírované posypané cukrem.

Bramborka podkrkonošská

Recept babičky Ljuby Skořepové z pořadu „Česko na talíři“.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy