REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Brambory na kyselo

Povařené brambory zalité kyselým mlékem nebo jogurtem.

Brambory na loupačku s tvarohem

Uvařené brambory ve slupce, servírované s ochuceným tvarohem a acidofilním mlékem nebo kefírem.

Dlabanec

Uvařené brambory pomaštěné máslem a sypané nastrouhaným tvarohem.

Doubravické ušelo

Na slanině opečená kolečka klobásy, zalitá smetanou promíchanou s vejci a moukou.

Griz čili krupička

Krupicová kaše podle receptu z Lašska.

Hodonínská játrová paštika

V troubě ve vodní lázni uvařená chutná masová paštika. Skvělý předkrm servírovaný při slavnostním menu v době Svatováclavského posvícení.

Houbové taštičky vařené

Recept z kuchyně našich babiček. Klasické bramborové těsto plněné houbami, hotové taštiky servírované s orestovanou cibulkou a kysaným zelím.

Hovězí paštika dle Saidlové

Ze zbytků vařeného nebo pečeného hovězího masa připravená chutná delikatesa.

Kločinka z Hané

Propařená mouka smíchaná s uvařenými jáhlami nebo prosem, kaše servírovaná přelitá rozškvařenou slaninou s osmaženou slaninkou.

Krušnohorské brambrdle

Brambrdle neboli pirožky plněné tvarohovou náplní.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy