REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, opečené

Beleše

Placky z Hané podobné lívancům. Pekly se na sucho na plotně ale i na sádle v pánvi. Beleše na sladko se potíraly povidly, slaná varianta se třeba přikusovala k polévce. Existuje mnoho variant tohoto lidového pokrmu.

Bramboráčky s uzeným masem

V lívanečníku opečené bramborákové těsto s vložkou kostiček uzeného masa.

Bramborák se škvarky

Osmažené bramborové placky se škvarky.

Bramborák z pánve

Jednotlivé naběračky bramborové směsi opečená na oleji.

Bramboráky z tvrdého chleba

Jestli vám zůstane ztvrdne chléb, nemusíte jej vyhazovat, můžete ho využít na topinky, nebo vyzkoušejte chlebový bramborák podle tohoto receptu.

Bramborové lokše II.

Bramborové placky opečené nasucho, servírované omaštěné, potřené povidly, posypané mákem a cukrem.

Bramborové placky se salámem

Z uvařených a nastrouhaných brambor, kostiček měkkého salámu, hladké mouky a soli připravené placky, usmažené na oleji nebo na sádle dozlatova a dochřupava.

Carapanda

Starý jednoduchý a chutný recept na úpravu brambor z Vysočiny. Pokrm připomíná švýcarské sedlácké placky rösti, které se dělají jak ze syrových tak vařených brambor s přídavkem vejce a škrobové moučky.

Cmunda

Tradiční český bramborák z brambor, mouky, mléka, vejce a koření, usmažený z obou stran dozlatova.

Čapáty

Placky, které se připravovaly o adventu a byly oblíbené zvláště u dětí.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy