REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy, snídaně, večeře


Babčáky, trinčáky neboli hňupy

Recept z Novojičínska.

Bác

Bác je vlastně kynutý bramborák, někde se nazývá bramborová buchta. Tento staročeský recept z jižních Čech se připravuje v různých variantách, někde se dává polovina vařených brambor a polovina syrových, jinde se přidává na kostičky pokrájené uzené maso, nebo škvarky, uzenina, houby, někde se povrch posype mákem.

Bác II.

Staročeský recept z jižních Čech. Jde vlastně o kynutý bramborák upečený v troubě dozlatova.

Beleše

Placky z Hané podobné lívancům. Pekly se na sucho na plotně ale i na sádle v pánvi. Beleše na sladko se potíraly povidly, slaná varianta se třeba přikusovala k polévce. Existuje mnoho variant tohoto lidového pokrmu.

Bramboráčky s uzeným masem

V lívanečníku opečené bramborákové těsto s vložkou kostiček uzeného masa.

Bramborák se škvarky

Osmažené bramborové placky se škvarky.

Bramborák z pánve

Jednotlivé naběračky bramborové směsi opečená na oleji.

Bramborák z pekáče

Bramborák upečený v troubě? Proč ne! Tento recept je na bramborové těsto smíchané se zelím, upečené v troubě dozlatova.

Bramboráky z tvrdého chleba

Jestli vám zůstane ztvrdne chléb, nemusíte jej vyhazovat, můžete ho využít na topinky, nebo vyzkoušejte chlebový bramborák podle tohoto receptu.

Bramborové lokše II.

Bramborové placky opečené nasucho, servírované omaštěné, potřené povidly, posypané mákem a cukrem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy