REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky


Bavlněná polévka

Nastrouhaná kořenová zelenina orestovaná na másle, zalitá vývarem a uvařená doměkka, pak do polévky za neustálého míchání vlité těstíčko ze sladké smetany, polohrubé mouky a špetky muškátového květu, vše ještě chvilku povařené.

Beskydská fazolová polévka

Pokrájené fazolky povařené ve vývaru spolu s brambory.

Bílá rybí polévka

Staročeská rybí polévka z jakékoliv bílé ryby, například z cejnů, plotic, perlínů atd., také kořenové zeleniny, pórku, másla, hladké mouky a koření.

Bílá valašská kyselica

Recept z Valašska na polévku z hladké mouky, mléka, zelí a brambor.

Bílá zelnice

Jednoduchá polévka z receptů našich babiček.

Bořetínská polévka

Vývar z brambor a koření ochucený mlékem a zahuštěný jíškou, servírovaný s vložkou natvrdo uvařených a na kostičky nakrájených vajíček.

Bramboračka z Vysočiny

Recept z Matějova (Vysočina, Horácko).

Bratříčková polévka z Hané

Krajová polévky z luštěnin, hladké mouky, sádla a kořenové zeleniny.

Brčálka z Rokycan

Jarní polévka s bylinkami.

Budějická praženka

Z receptů našich babiček, polévka z hrubé mouky a kyselé smetany.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy