REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažená

Bramborové řízky

Z dopředu uvařených brambor vyrobené těstíčko, obalené v trojobalu ve tvaru placek a usmažené dozlatova. Recept z kuchařky vydané v roce 1892!

Bramborové slýžky (slejšky)

Šišky z vařených brambor, mouky a vajec, usmažené na sádle dozlatova, podávané posypané mletým mákem nebo skořicí smíchanou s cukrem.

Bramborové škubánky s mákem II.

Bramborové noky smažené dozlatova, servírované sypané strouhaným sýrem, mletým mákem a moučkovým cukrem.

Houbové šišky smažené

Podušené houby smíchané s jíškou, vypracované do tvaru šišek obalených v mouce, osolených vejcích a strouhance, usmažené dozlatova. Recept z krkonošské kuchyně.

Jehněčí řízky ze Ždiaru

Smažený řízek z jehněčí kýty.

Kapustové řízky

Uvařená, podušená kapusta, smíchaná s vejci a nastrouhanou houskou. Takto připravená směs obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.

Karbanátky na paprice

Smažené karbanátky podušené ve vývaru z masoxu.

Kobzolový vánoční řízek

Opečené plátky vepřové kýty nebo kotlety obalené v bramborovém těstě a usmažené dozlatova.

Křimický řízek

Na pánvi zprudka opečené okořeněné plátky vepřového masa, ty pak obalené do směsi ze zelí, mouky, vajíček a česneku, usmažené pěkně dozlatova.

Květákové noky

Připravená směs z uvařeného a nadrobno nasekaného květáku, žemle, mouky a vejce, opečená v oleji ve tvaru noků. Recept ze Šumperska.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy