REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restovaná, opečená na pánvičce

Bačovy brambory

Brambory se slaninouu a ovčím sýrem.

Beskydská omeleta

Omeleta z hub, uzeného masa, rozšlehaných vajíček a strouhaného sýra.

Dudácký špalík

Plátky vepřové kýty nebo plecka naplněné uzeným vepřovým bůčkem, opečené zprudka na tuku. Recept z Rokycanska.

Frenštatské škračky

Na cibulovém základě orestovaná vepřová játra, promíchaná s vejci.

Hanácká roštěná

Orestované plátky masa z nízkého roštěnce, ozdobené opečenou klobásou s cibulí, slaninou a strouhaným křenem.

Houbové šišky

Recept podle Pavla Severýna z Kapí Hory z roku 1535.

Husarské kotlety

Na pánvičce na sádle opečené kotlety, podušené spolu s kořenovou zeleninou, zalité smetanou.

Kapr po novohradsku

Podkovy z kapra potřené česnekem, obalené v paprice a mouce, opečené na oleji.

Katův šleh

Rychlá minutka která kralovala v českých kuchyních a hospodách v minulém století. Orestované nudličky vepřové kýty podušené na pánvičce spolu s cibulí, kápiemi a feferonkami.

Kočičák

Bramborové placky plněné zelím a vařeným uzeným bůčkem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy