REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušená

Babiččino prima hovězí

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě se slaninou, světlým pivem a citronovou kůrou.

Domažlické vepřové ragú

Podušené kostky vepřového plecka servírované s omáčkou obohacenou o hrášek, okurku a vejce.

Dudácký guláš

Typický vepřový guláš známý z jižních Čech.

Dušené jihočeské žebírko

Vepřová žebírka naplněná párky a okurkou, opečená na sádle a pak podušená doměkka.

Dušený králík se švestkami

V zapékací misce nebo pekáči podušený králík spolu se sušenými švestkami, slaninou, šípkovou omáčkou a dalšími ingrediencemi. Recept z Krkonoš.

Fořtovská roštěná

Plátky dušené roštěnky přelité krémovou omáčkou s vložkou rozpuštěné slaniny, žampiónů, zeleninového hrášku a okurek.

Hamburská vepřová kýta podle J. Runštuka

Jedná se o prošpikovanou vepřovou kýtu podušenou na zeleninovém základě, zalitou vodou, dochucenou kořením, octem a citornem, kýtu pak servírujeme nakrájenou na plátky, ozdobenou šunkou a okurkou, spolu se smetanovou omáčkou.

Haškův guláš

Na cibulovém základě podušené kousky hovězího a vepřového masa, ochucené kostkou masoxu, worcestreskou omáčkou, kečupem, pepřem a mletou paprikou.

Horácké uzené

Plátky uzeného masa podušené spolu se zelím a servírované nejlépe s chlupatým knedlíkem.

Horňácké skopové

Plátky skopového masa dušené na cibuli.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy