REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařená

„Bramborový“ salát bez brambor – z cukety

Tento vynikající salát připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to skvělá odlehčená verze klasického bramborového salátu.

Blanšírovaná mrkev

Zprudka spařené plátky či hranolky mrkve, zesklovatěné na pánvi s cukrem a citrónovou šťávou, okořeněné paprikou a pepřem, ozdobené petrželkou.

Celerová kaše

Uvařené brambory, celer a česnek, našlehané se smetanou a máslem.

Červená řepa jako příloha k masu

Kostičky červené sterilované řepy povařené v zahuštěném vývaru.

Červená řepa se smetanou II.

Uvařená, nastrouhaná červená řepa dušená na cibuli, dochucená kořením a kysanou smetanou.

Červené zelí s jablky

Skvělá příloha hlavně ke kuřecímu masu.

Glazovaná karotka

Vařená karotka prohřátá ve směsi citronové šťávy, cukru a másla.

Glazované ředkvičky

Ředkvičky chvíli povařené ve vodě, cukru, másle, octu a soli.

Chřest přelitý mrkvovou omáčkou

Recept na zeleninovou přílohu podle pana Jaroslava Sapíka z pořadu Česko na talíři. Volně upraveno ReceptyOnLine.cz.

Kapustičky s mrkví jako příloha

Povařené kapustičky s mrkví, orestované na másle, dochucené solí a pepřem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy