REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restovaná nebo grilovaná

Bylinková rajčata

Okořeněná rajčata, potřená olejem a grilovaná, před servírovaním posypaná petrželkou.

Celerové chipsy

Na plátky nakrájený oloupaný celer, okořeněný, usmažený dozlatova, servírovaný jako vtipná příloha k masům, nebo se hodí jako zajímavá součást zeleninových salátů. Celerové chipsy jsou skvělé i jen tak, podávané k dobrému vínku.

Cibule a česnek v kávové redukci

Pikantní příloha z restované cibulky a česneku spolu s chilli papričkou, kávou a cukrem. Skvělé k pečenému masu – nejen při grilování.

Cibule tandoori

Marinované čtvrtky cibule, opečené na oleji, dochucené cukrem, sojovou omáčkou, nakládaným pepřem, solí a balzamikem.

Cukety se špenátem a kozím sýrem

Příloha ke grilovanému masu z grilované cukety, špenátu, cizrny a oleje, směs podávaná posypaná sýrem.

Česnekové výhonky jako příloha

Podle tohoto receptu připravené výhonky česneku podáváme jako přílohu k pečeným či grilovaným masitým pokrmům, nejlépe k rybě nebo drůbeži.

Fazolové lusky se sýrem

Vařené mladé fazolové lusky prohřáté na rozehřátém másle s cibulí, servírované posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené lístky bazalky.

Glazírovaná cibulka

Na plátky nakrájená cibule, orestovaná na pánvi na rozpuštěném másle spolu s cukrem.

Glazovaná mrkev s hroznovým vínem

Vynikající příloha ke zvěřinovým pokrmům. V Americe se glazuje mrkev i s rozinkami, u nás na trhu je ale i hroznové víno bez peciček, které se dá použít právě na tuto přílohu.

Glazované šalotky

Na pánvi opečené šalotky, zkaramelizované pomocí třtinového cukru, povařené s balzamikovým octem, tymiánem a vínem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy