REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečená, zapékaná

Cuketový bramborák II.

Těsto z brambor, mouky, cuket a dalších ingrediencí, pečené v troubě dozlatova.

Červená řepa v alobalu

Zdravá příloha k masům, takto upravená řepa se hodí také do vegetariánských pokrmů, zeleninových salátů a obloh.

Gratinovaná brokolice

Uvařené a pak na oleji orestované kousky brokolice, zapečené sýrem.

Gratinovaná minirajčátka

Skvělá chutná i dekorativní příloha ke steakům, ale i dalším pokrmům.

Gratinovaný celer

Recept francouzské kuchyně na výbornou přílohu, například k přírodním vepřovým kotletám, nebo se hodí jako samostatný pokrm zdravé výživy.

Jarní zelenina s medovou zálivkou

Chvíli na skus povařené v mírně osolené vodě lusky zeleného hrášku, zelené fazolky, mladé mrkve a kedlubny, okapaná zelenina dochucená medovou zálivkou a podávaná jako příloha, nebo jako vegetariánský hlavní chod.

Kukuřičné klasy pečené v alobalu

Jedna z možností, jak připravit chutnou přílohu například ke grilovaným či pečeným masům. Jde o sladké klasy konzumní kukuřice ochucené máslem, kořením a případně bylkami, upečené v troubě doměkka.

Lilek pečený s česnekem jako příloha ke grilovanému masu

Rozpůlený lilek plněný klínky česneku, osolený a zakápnutý olivovým olejem. Pečený v troubě do změknutí.

Marinované paprikové lusky

V troubě opečené paprikové lusky, zalité citrónovou šťávou a olejem, marinované.

Na plechu v troubě pečená přílohová zelenina

Na větší kousky nakrájená zelenina, dochucená kořením a upečená v troubě na plechu doměkka.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy