REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bazalkové zelí

Spařené zelí nakrájené na nudličky, prohřáté na pánvi spolu s orestovanou slaninou a česnekem, dochucené nastrouhaným parmazánem a bazalkovým pestem. Podáváme teplé například k pečenému nebo grilovanému masu.

Brusinkový křen

Kompotované brusinky promíchané s nastrouhaným křenem a pomerančovou šťávou.

Houskový křen

Den staré housky nakrájené na kostičky, namočené v hovězím vývaru, vymačkané, prolisované a smíchané s nastrouhaným křenem, octem a sladkou smetanou. Servírujeme například k vařenému hovězímu masu.

Houskový křen II.

Skvělá příloha jak k vařenému hovězímu, tak vepřovému masu.

Jablečný křen

Nastrouhaný křen smíchaný s jablky, dochucený lžící studené hovězí polévky, pepřem, solí a citrónovou šťávou.

Jablečný křen II.

Chutný příloha k uzeným, dušeným a pečeným masům.

Křen s červenou řepou

Nastrouhaný křen s červenou řepou a jablky, ochucený octem a drceným fenyklem.

Kvašená zelenina na asijský způsob

Chuť takto připravené zeleniny je kvašená, kyselá a mírně pálivá, podáváme ji jako přílohu k masitým pokrmům.

Mrkvový křen

Vhodná příloha k vařenému hovězímu masu, k ovaru i k masitým minutkám.

Mrkvový křen II.

Chutná příloha nejlépe k vařenému nebo pečenému masu.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy