REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušená

„Pseudo“ zelí z mrkve, celeru, cukety a jablka, zahuštěné syrovou bramborou

Je to báječná náhrada klasického zelí, když ho zrovna nemáme v lednici a nechce se nám jít nakupovat.

Ananasové kysané zelí

Kombinace dušeného kysaného zelí a ananasu je nezvyklá, ale chuťově výborná. Tuto přílohu pak podáváme například k různě upraveným masům.

Barevná kukuřice

Chutná a neobvyklá příloha, ke které se budete rádi vracet. Vhodná je především k rybám, či drůbeži, ale chutná je i samotná, vhodná pro ty, co drží štíhlou linii.

Bílé kysané zelí s dýní

Na cibulce podušené kysané zelí, ochucené dýní, octem a cukrem.

Cibule dušená na smetaně

Skvělá příloha k vařenému hovězímu masu.

Cibule dušená na víně

Menší oloupané cibule podušené doměkka, pak opečené na oleji.

Cibulové zelí

Cibule nakrájená na kolečka, nejdříve spařená a poté podušená, ochucená kmínem, solí, cukrem a octem.

Cuketové zelí

Nastrouhaná nebo na tenké plátky nakrájená cuketa podušená na cibuli, ochucená kořením.

Cuketové zelí II.

Úžasná příloha z dužiny cukety. Chutná jako kedlubnové nebo hlávkové zelí.

Cukety po balkánsku

Nakrájené cukety na kostičky, podušené na lehce osmahnutém česneku společně se spařenými rajčaty nakrájenými na dílky, ochucené pepřem, solí a nasekaným čerstvým koprem. Podávané jako příloha k masům.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy